Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AMATÖR TELSİZCİLER KULÜBÜ
 
Giriş yapKayıt OlAnasayfaLatest images
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 13 kişi Çarş. Ara. 29, 2010 5:20 pm tarihinde online oldu.
En son konular
» SMA DİŞİ ANA
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 10:53 pm tarafından Admin

» MOTOROLA VHF UHF
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 10:46 pm tarafından Admin

» <<<TEBRİK>>>
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 10:28 pm tarafından Admin

» ***SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN GÖREVLERİ**
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimePerş. Ara. 04, 2008 9:08 pm tarafından TB7D

» KAYSERİ ERCİYES 145.625 ONLİNE
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimeC.tesi Kas. 29, 2008 9:35 pm tarafından Admin

» ***Temel Sivil Savunma Bilgileri***( Selde ve Suda Kurtarma)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimeCuma Kas. 28, 2008 10:46 pm tarafından TB7D

» ***TEMEL SİVİL SAVUNMA BİLGİLERİ***(Depremde Kurtarma)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimeCuma Kas. 28, 2008 10:39 pm tarafından TB7D

» ***Tehlikeli Durumlarda İkaz ve Alarm İşaretleri***
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimePerş. Kas. 27, 2008 10:09 pm tarafından TB7D

» ***TEMEL SİVİL SAVUNMA BİLGİLERİ***(Yangın ve Korunma)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimePerş. Kas. 27, 2008 9:56 pm tarafından TB7D

En iyi yollayıcılar
Admin (53)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_vote_lcapAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_voting_barAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_vote_rcap 
TB7D (6)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_vote_lcapAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_voting_barAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_vote_rcap 
TA5BF (3)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_vote_lcapAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_voting_barAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 I_vote_rcap 



Create a Myspace LED Scroller


 

 AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 53
Yaş : 49
Nerden : KAYSERİ
Kayıt tarihi : 16/11/08

AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Empty
MesajKonu: AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4   AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4 Icon_minitimeSalı Kas. 25, 2008 12:04 am

d) TK bölgelerin durumlarını gözönünde bulundurarak bir tanesi yurt sathında ortak kullanıma açık olacak şekilde her bantta iki adet röle frekansını, acil durum ve olağanüstü hal durumunda kullanılabilmesi için planlar. Bu frekanslarda kurulu mevcut röleler öncelikli olarak bu amaçla kullanılır. Cross Band bağlantılar öncelikle bu röleler arasında planlanır.
e) Tekrarlayıcılar ve özel sistemlerin enterferanslardan korunması amacıyla uluslararası standartlarda belirlenen ton kontrol sistemleri (CTCSS) ve uzaktan tonla açma ve kapatma devreleri kullanılabilir. Dernekler veya sorumlu A sınıfı amatör telsizciler, röle istasyonundan kaynaklanacak enterferansın giderilmesi hususunda TK Bölge Müdürlüklerine karşı sorumludurlar.
f) Digipeater, Simpleks Repeater, SSTV, FSTV, APRS, AMPR, AMPR Gateway, APRS Gateway, Internet Gateway ve benzeri kişisel haberleşme için kullanılan özel sistemler ise amatör telsizcilik belgesi sahipleri , Amatör telsiz dernekleri, eğitim ve ögretim kurumları, acil ve olağanüstü durum haberleşmesinde faydalanılabilecek kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumları tarafından da bildirimde bulunmaya gerek olmaksızın istasyonlarındaki kayıtlı telsiz cihazları yardımıyla kurulup kullanılabilir. Bu gibi çalışmalarda frekans ve benzeri çakışmaların olmaması için amatör telsizciler kendi aralarında gerekli koordinasyonu sağlarlar.
Uzaktan kumanda ile çalışma kuralları
Madde 27- Uzaktan kumanda ile çalışma izni; amatör telsizcilik belgesi sahiplerine, amatör telsiz derneklerine ve eğitim ve ögretim ve araştırma kurumlarına verilebilir.
Bir Amatör Telsiz İstasyonunun vericisinin uzaktan kumanda ile çalıştırılmasına izin veren ve TK Bölge Müdürlükleri tarafından düzenlenmiş bulunan belgenin bir kopyası, uzaktan kumanda edilen vericinin bulunduğu yere asılır ve belge aslı sorumlu operatör tarafından saklanır.
Amatör Telsiz İstasyonunun Tanıtım Kuralları
Madde 28- Amatör telsiz istasyonlarının haberleşme sırasında kendilerini tanıtmalarında aşağıdaki usüllere uyulur.
a) Amatör telsizcilik belgesi sahibi; haberleşme başlangıcında çağrı işareti ile kendisini tanıtır. Haberleşme sırasında uygun aralıklarla çağrı işaretini tekrarlar. Haberleşmenin sonunda da çağrı işaretini tekrarlayarak haberleşmeye son verir.
b) Bir başkasına ait istasyonda çalışan amatör telsizciler o istasyon sahibinin çağrı işaretini kullanırlar.
İKİNCİ BÖLÜM
Frekanslar, Yayın Tipleri, Bant Genişlikleri ve Güç Sınırlamaları
Frekanslar, Yayın Tipleri ve Bant Genişlikleri
Madde 29- Bu Yönetmeliğe uygun olarak,
a) Amatör telsizcilik belgesine sahip telsizcilerin kullanmalarına izin verilen frekans bandları, maksimum yayın güçleri ve emisyon tipleri EK( 2 ) de gösterilmiştir.
b) EK(2) deki frekans bandlarının karşılarında gösterilen açıklama rakamlarının ifade ettiği anlamlar EK(3) de yer almaktadır.
c) İzin verilen emisyon tiplerini gösteren kısaltmaların ifade ettiği anlamlar ve emisyon tiplerinde müsade edilen maksimum bant genişlikleri EK(4) de gösterilmiştir.
d) Frekans bandlarının karşılarında gösterilen "istasyon statüsü" kolonundaki harflerin anlamları;
1) P (Primary Service = Birinci Öncelikli Servis): Bu frekans bandında birinci öncelikli çalışan servistir.
2) S (Secondary Service = İkinci Öncelikli Servis): Bu frekans bandında ikinci öncelikli çalışan ve birinci öncelikli servisten gelen enterferansı kabul etmesi zorunlu olan servistir.
e) Bir amatör telsiz istasyonunda bulundurulan cihazlar, olağanüstü hal ve acil durum haberleşmesi ile ilgili durumlarda, Yönetmelikte belirtilen koşullar dahilinde amatörlere ait frekanslar dışında haberleşme için de kullanılabilir
Kısıtlamalar
Madde 30- Amatör telsizciler bu Yönetmeliğin 29 uncu maddesinde belirtilen esaslara ilave olarak aşağıdaki kısıtlamalara da uymak zorundadırlar.
a) İzin verilen frekans bandlarında telsiz verici cihazı çalıştıran amatör telsizciler, EK( 2 ) nolu tabloda gösterilen güç sınırlarını geçemezler.
b) Başlama ve bitiş zamanı önceden belli olmak kaydıyla, yarışma ve özel istasyon kurma ve benzeri hallerde ve anten güvenlik mesafeleri de dikkate alınarak , TK’nun izniyle, talep edilen ve geçici olarak izin verilen güçlerde yayın yapılabilir.
c) Yayınlarda , değişik modların değişik bant genişlikleri gerektirmesi nedeniyle, hiçbir şekilde amatörlere ayrılan frekans band sınırları aşılamaz. Ancak acil durumlarda band başlarında yetkili istasyonlar tarafından yapılan haberleşme için bu sınırlama uygulanmaz.
BEŞİNCİ KISIM
Olağanüstü Hal ve Acil Durumlarda Çalışma
BİRİNCİ BÖLÜM
Olağanüstü Hal ve Acil Durum Haberleşmesi
Genel Kurallar
Madde 31- Amatör telsiz istasyonlarının olağanüstü hallerde veya acil durumlarda Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Sivil Savunma Teşkilatına yardımcı olmak üzere kullanılmasında, amatör telsizcilik belgesi sahiplerinden, olağanüstü hallerde ve acil durumlarda görev almak isteyenlere ait istasyonların listesi, gerektiğinde görevlendirilmek üzere, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğüne, TK veya bulundukları bölgedeki TK Bölge Müdürlükleri tarafından her yıl bildirilir.
Teknik Kurallar
Madde 32- Olağanüstü hallerde; EK(5) de belirtilen frekanslar kullanılır. Olağanüstü hal telsiz haberleşmesi için kullanılan frekanslarda; Yönetmelikte belirtilen frekanslar için güç, emisyon tipi, servis tipi ve benzeri genel kısıtlamalara aynen uyulur.
Acil durum haberleşmesinde veya tatbikat çalışmaları sırasında, kamu kurum ve kuruluşlarına ait frekanslar, sadece acil durumlarda görevlendirilecek istasyonlar listesinde yer alan amatör telsizcilik belgesi sahiplerince kullanılabilir.
İKİNCİ BÖLÜM
Haberleşme Yöntemleri
Yapılmasına İzin Verilen Haberleşmeler
Madde 33- Olağanüstü hal ve acil durum telsiz istasyonlarının, görev yapacakları bölge içindeki acil durumla ilgili tüm koordinasyon Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından sağlanır. Olağanüstü hal ilanı ile görev alacak amatör telsiz istasyonları Sivil Savunma Teşkilatının talimatı doğrultusunda haberleşme yaparlar.
Bu haberleşmelerin amatörler arası koordinasyonu ise Acil Durum Kontrol İstasyonu veya istasyonları tarafından yapılır. Belirli bir bölgedeki acil durum haberleşmesini koordine etmekle görevli bu amatör telsizci veya telsizciler, TK’nın Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü’ne bildireceği A sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahipleri arasından Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü tarafından seçilirler. Bu seçimde Sivil Savunma Teşkilatı bünyesinde yer alan A sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesine sahip personele öncelik tanınır. Acil durumlarda diğer istasyonlar acil durum kontrol istasyonlarının yönlendirmelerine uyarlar.
Olağanüstü hal ve acil durum haberleşmesinde görev alan amatör telsiz istasyonları olağanüstü hal ilanı ile birlikte ancak,
a) Aynı görevi yüklenmiş olan diğer amatör istasyonlarla,
b) Olağanüstü hal ve acil durumlarda kullanılan kamuya ait istasyonlarla,
c) Ulusal Acil Durum ve Olağanüstü hal nedeniyle çağrı yapan uluslararası istasyonlarla haberleşme yapabilirler.
Amatör telsizcilerin Sivil savunma maksadıyla yaptıkları eğitim ve tatbikatlarla ilgili mesajların metin kısmının başına ve sonuna "EĞİTİM", iki istasyon arasında gönderilen tatbikat mesajlarının başına ve sonuna da "TATBİKAT" kelimesi ilave edilir.
Görevin Sona Ermesi
Madde 34- Olağanüstü hal durumunun yürürlükten kalktığının ilan edilmesi veya sivil savunma teşkilatının isteği halinde olağanüstü durumlarda görevli amatör telsiz istasyonlarının görevi sona erer.
ALTINCI KISIM
Yasaklamalar, Denetlemeler ve Cezai Müeyyideler
BİRİNCİ BÖLÜM
Yasaklanan Uygulamalar, Yayınlar ve TK Yaptırımları
Yasaklanan Uygulamalar ve Yayınlar
Madde 35- Amatör telsiz istasyonlarında aşağıda belirtilen çalışmalar yapılamaz.
a) Amatör telsiz istasyonunun bir bedel, herhangi bir maddi çıkar, doğrudan ve dolaylı yolla yapılan bir vaad karşılığı kullanılması,
b) Amatörlere ayrılan frekans bantlarında ticari amaçlı radyo ve televizyon yayınlarının naklen veya banttan yayınlanması veya bu tür bir yayın yapılması,
c) Olağanüstü hal ve acil durum haberleşmesi haricinde, Amatör Telsizcilik Belgesi sahibi olmayan kişilerle haberleşme yapılması veya yaptırılması,
d) Üçüncü şahısların mesajlarının para, ücret veya maddi çıkar karşılığında aktarılması,
e) Herhangi bir şekilde veya amaçla amatör telsiz istasyonları aracılığıyla müzik yayını yapılması,
f) Kanunlara aykırı olan herhangi bir amaçla veya faaliyetle ilgili haberleşmenin yapılması,
g) Yurt içi veya uluslararası amatör haberleşme mesajlarının, (Q) kodları, mors kodu, RTTY, SSTV, FSTV, PSK, PACTOR, AMPR, APRS, TCP/IP ve benzerleri gibi uluslararası amatör haberleşmelerde ve uygulamalarda kullanılan yöntemler dışında ; üçüncü şahısların yapılan haberleşmeyi çeşitli cihazlar ve yazılımlar kullanarak dinlemelerini engelleyecek şekilde , özel sistemler kullanarak , kriptolu olarak alınması veya gönderilmesi,
h) Haberleşmelerde toplumun genel ahlak anlayışına ters düşen söz ve ifadelerin kullanılması, işletme kurallarına uyulmaması,
i) Yanlış veya yanıltıcı haberleşme yapılması, kendilerine ait çağrı işaretlerinin veya belgelerin bu Yönetmelikte belirtilen ayrıcalıklar dışında üçüncü şahıslara kullandırılması,
j) Amatör telsiz istasyonlarının kendilerini tanıtmadan haberleşme yapmaları,
k)Tesadüfen kaydedilen veya dinlenen amatör telsiz servisi haricindeki haberleşmelerin çoğaltılması, üçüncü şahıslara verilmesi, kullanılması veya gizliliğin ihlaline neden olunması,
l) Hava seyrüsefer haberleşme sistemi bulunduran hava araçlarında amatör telsiz istasyonları kurulup işletilmesi,
m) Amatör Telsizcilik Belgesi'nin geçerlilik süresi bittiği halde haberleşme yapılması,
n) Olağanüstü hal ve acil durum haberleşmesinde sivil savunma teşkilatı tarafından verilen talimatlar haricinde; Amatör Telsizcilik Belgesi'nin izin verdiği frekans bandı, güç ve emisyon tiplerinin dışında haberleşme yapılması,
o) Olağanüstü haller dışında; TK Bölge Müdürlüklerinden izin alınmaksızın röle çalıştırılması,
yasaktır.
İdari Önlemler
Madde 36- Amatör telsiz istasyonları bu Yönetmelikte belirtilen yasakları ihlal ettikleri takdirde;
a) İstasyon sorumlusuna yapılan hatalı işlemi belirten bir uyarı yazısı gönderilir ve açıklama istenir. İstasyon sorumlusu uyarı yazısını belirtilen süre içinde detaylı olarak cevaplandırmak zorundadır. Yapılan değerlendirmede verilen cevapların yeterli görülmemesi ya da cevap verilmemesi halinde amatör telsizcilik ve/veya istasyon belgeleri iptal edilir; gerektiğinde TK veya TK Bölge Müdürlükleri tarafından yasal işlem başlatılır.
b) Eğer ihlal teknik bir arızadan meydana geliyorsa, istasyon arıza giderilinceye kadar çalıştırılmaz. Arızanın giderildiği bir raporla TK Bölge Müdürlüklerine bildirilir. TK Bölge Müdürlükleri gerekli gördükleri takdirde istasyonlara çalışma izni vermeden önce TK laboratuarlarında test yaptırılmasını isteyebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://role.yetkin-forum.com
 
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 1
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 3
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 5
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 6

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: İlk kategoriniz :: TELSİZ YÖNETMELİĞİ-
Buraya geçin: