Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AMATÖR TELSİZCİLER KULÜBÜ
 
Giriş yapKayıt OlAnasayfaLatest images
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 13 kişi Çarş. Ara. 29, 2010 5:20 pm tarihinde online oldu.
En son konular
» SMA DİŞİ ANA
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 10:53 pm tarafından Admin

» MOTOROLA VHF UHF
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 10:46 pm tarafından Admin

» <<<TEBRİK>>>
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimePaz Ara. 28, 2008 10:28 pm tarafından Admin

» ***SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN GÖREVLERİ**
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimePerş. Ara. 04, 2008 9:08 pm tarafından TB7D

» KAYSERİ ERCİYES 145.625 ONLİNE
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimeC.tesi Kas. 29, 2008 9:35 pm tarafından Admin

» ***Temel Sivil Savunma Bilgileri***( Selde ve Suda Kurtarma)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimeCuma Kas. 28, 2008 10:46 pm tarafından TB7D

» ***TEMEL SİVİL SAVUNMA BİLGİLERİ***(Depremde Kurtarma)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimeCuma Kas. 28, 2008 10:39 pm tarafından TB7D

» ***Tehlikeli Durumlarda İkaz ve Alarm İşaretleri***
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimePerş. Kas. 27, 2008 10:09 pm tarafından TB7D

» ***TEMEL SİVİL SAVUNMA BİLGİLERİ***(Yangın ve Korunma)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimePerş. Kas. 27, 2008 9:56 pm tarafından TB7D

En iyi yollayıcılar
Admin (53)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_vote_lcapAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_voting_barAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_vote_rcap 
TB7D (6)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_vote_lcapAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_voting_barAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_vote_rcap 
TA5BF (3)
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_vote_lcapAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_voting_barAMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 I_vote_rcap 



Create a Myspace LED Scroller


 

 AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 53
Yaş : 49
Nerden : KAYSERİ
Kayıt tarihi : 16/11/08

AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Empty
MesajKonu: AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2   AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2 Icon_minitimeSalı Kas. 25, 2008 12:03 am

2) Amatör Telsizcilik Yönetmeliği,
3) Telsiz Yayın Kontrolü Yönetmeliği.
d) Mors alfabesi ile uygulamalı alma ve gönderme.
1) Bir dakikada , 5 alfanümerik karakterden oluşan 5 gurubun alınması,
2) Bir dakikada , 5 alfanümerik karakterden oluşan 5 gurubun gönderilmesi.
Amatör Telsizcilik Belgesi Sınıfları
Madde 8- Amatör telsizcilik belgeleri A ve B sınıfı olmak üzere ikiye ayrılır ve her iki sınıf belgenin geçerlilik süresi 3 yıldır.
a) A Sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi alabilmek için, yazılı sınav konularının herbirinden 100 tam puan üzerinden en az 75'er puan alınması ve ayrıca uygulamalı mors sınavında dakikada 5 alfanumerik karakterden oluşan 5 gurubun en çok yüzde beş hata ile alınması ve gönderilmesi gerekir. A sınıfı belgeye sahip amatör telsizciler, amatörlerin kullanımına açık olan bütün frekans bandlarını kullanabilir ve istasyon kurabilirler.
b) B Sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi alabilmek için, yazılı sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alınması gerekmektedir. B sınıfı belgeye sahip amatör telsizciler, bu sınıfın kullanımına açık olan 144 MHZ ve daha yüksek bütün frekans bandlarını kullanabilir ve istasyon kurabilirler.
c) Bir CEPT ülkesi veya Türkiye ile mütekabiliyet anlaşması olan bir ülkeden alınmış amatör telsizcilik belgesi, geçerlilik süresince kullanılmak üzere, eşdeğeri sınıfta bir amatör telsizcilik belgesine çevrilir. Bu durumda belgenin, başvuru tarihindeki geçerliliği TK Bölge Müdürlüklerince dikkate alınır.
Sınav Yeri ve Zamanı, Sınava Başvuru , Sınav Komisyonu
Madde 9- Sınav yeri ve zamanının belirlenmesi, sınava başvuru ve sınav komisyonunun oluşturulmasında aşağıdaki usuller uygulanır.
a) Amatör telsizcilik sınavları, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki kez TK veya ilgili TK Bölge Müdürlükleri tarafından belirlenen tarih, saat ve yerlerde yapılır.
b) Sınav tarihi, saati ve yeri TK Bölge Müdürlüklerince sınavdan (en az 20 gün ) önce tüm amatör telsiz derneklerine yazı ile duyurulur ve TK’nun internet sayfalarında yayınlanır. Adaylar sınavlara girebilmek için sınav tarihinden 10 gün öncesine kadar, sınava girecekleri TK Bölge Müdürlüklerine başvurmuş olmalıdırlar.
c) Adaylar her sınav döneminde bir kez sınava girebilirler.
d) Sınavlar TK Bölge Müdürlüklerince oluşturulan veya TK tarafından yetki verilmiş kuruluşlarca oluşturulacak sınav komisyonları tarafından yapılır.
Sınav Yöntemi ve Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi
Madde 10- Sınavların yapılışı, soru çeşitleri, süresi ve değerlendirilmesi:
a) Teorik konular yazılı, mors sınavları yazılı ve uygulamalı olarak yapılır.
b) Yazılı soruları; cevaplı, doğru/yanlış tipli, seçmeli, doldurmalı, çizimli veya benzeri tiplerde 25’er sorudan ( teknik, işletme, kanun ve yönetmelik konularında ayrı ayrı olarak 25’er soru) oluşacak şekilde hazırlanır. Sınav dili Türkçe’dir. Engelli adayların sınavı için gerekli düzenlemeler yapılır.
c) Yazılı sınavın süresi; soruların dağıtılması ve sınav talimatının okunmasından sonra başlamak üzere, toplam iki saattir. Yazılı sınav sonrasında uygulamalı mors kodu sınavı gruplar halinde yapılır.
d) Sürenin bitiminde, sınav komisyonu durumu tutanakla tespit eder. Sürenin sona ermesine rağmen cevap kağıdını vermeyenlerin kağıdı değerlendirmeye alınmaz.
e) Sınavlarda sınav görevlileri tarafından kopya çektiği tespit edilenlerin sınav kağıtları iptal edilir. Kopya çekenler 3 yıl müddetle sınava giremezler.
f) Değerlendirmede A ve B sınıfları için belirtilen yeterli puanı alamayanlar sınavı kaybetmiş sayılırlar. Sınav sonuçları sınav yerinde ilan edilerek adaylara duyurulur.
g) Amatör telsizcilik sınavı için kamu kurum ve kuruluşları ile amatör telsiz derneklerinin olanaklarından yararlanılabilir.
h) Sınav hakkı sınırsızdır.
ı) Yazılı sınavlarda A sınıfı için gerekli puanı alarak başarılı olup mors sınavına girmeyen veya mors sınavından başarısız olanlar, B sınıfı belge almaya hak kazanırlar. Bu şekilde belge alanlar daha sonra sadece uygulamalı mors sınavında yeterli puanı almaları halinde A sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi almaya hak kazanırlar.
j) B sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi sahibi amatör telsizciler A sınıfı belge alabilmek için yeniden yazılı ve uygulamalı mors sınavına girerler.
k) Haberleşme veya elektrik elektronik dalında ihtisası bulunan ve bu ihtisasını belgelendiren en az lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olan adaylar, teknik konulardan sınava tabi tutulmazlar. Bunlardan işletme bilgisi ile kanun ve yönetmelikler konularındaki sınavlarda da başarılı olanlara B sınıfı; Bu konulardan A sınıfı için yeterli puanı alıp ayrıca uygulamalı mors sınavından da başarılı olanlara A sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi verilir.
l) Sınav kağıtları 2 yıl saklanır, saklama süresi sona eren sınav kağıtları bir tutanak düzenlenerek imha edilir.
İKİNCİ BÖLÜM
Amatör Telsizcilik Belgesi İçin Başvuru, Belge Yenileme
Amatör Telsizcilik Belgesi İçin Başvuru
Madde 11- T.C. vatandaşları ile Türkiye’de geçici süreyle amatör telsizcilik faaliyetinde bulunacak olan yabancılara belge verilmesi için aşağıdaki usüller uygulanır.
a) Amatör Telsizcilik sınavında başarılı olan ve sınavdan sonra en geç bir yıl içerisinde başvuruda bulunan T.C. vatandaşları bir dilekçe ile TK Bölge Müdürlüklerine başvurarak belgelerini alırlar. Bulundukları adreslerinin belirtildiği başvuru dilekçesine, iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, amatör telsizcilik belgesi ücretinin yatırıldığına dair ücret makbuzunun aslı veya fotokopisi eklenir.
b) Mütekabiliyet anlaşması bulunan veya CEPT üyesi olan bir ülkeden Amatör Telsizcilik Belgesi almış T.C.vatandaşları, aldıkları belgelerinin aslını sunmak, (a) bendinde yer alan tüm diğer belgeleri eklemek kaydıyla TK Bölge Müdürlüklerinden ülkemizde karşılığı olan belgelerini alırlar.
c) Amatör Telsizcilik sınavında başarılı olup sınavdan sonra en geç bir yıl içerisinde başvuruda bulunan yabancılar; başvurularına iki adet fotoğraf, oturma belgesi, pasaport fotokopisi, ödenmesi gereken belge ücretinin yatırıldığına dair ücret makbuzunun aslı veya fotokopisini eklemek kaydıyla TK Bölge Müdürlüklerinden belgelerini alırlar.
d) CEPT üyesi bir ülkenin vatandaşı ile; CEPT üyesi olmayan ancak Türkiye ile mütekabiliyet anlaşması bulunan bir ülkenin vatandaşı olan yabancılar; ülkelerinden alınmış amatör telsizcilik belgesine sahip olmaları ve 3 aydan daha fazla süreyle ülkemizde geçici süre ile bulunacaklarını bildirmeleri halinde , başvurularına ülkelerinden aldıkları belgenin onaylı sureti, iki adet fotoğraf, pasaport fotokopisi, Türkiye’de bulunacağı süre içerisinde kalacağı adres veya adresleri, kullanacağı amatör telsiz cihazlarına ait teknik dökümanları eklemek kaydıyla TK Bölge Müdürlüklerinden 1 yıl geçerli ve gerektiğinde geçerlilik süresi uzatılabilen Geçici Amatör Telsizcilik Belgesi alabilirler.
Çağrı İşaretinin Verilmesi
Madde 12- Amatör Telsizcilik belgesine sahip olan gerçek kişiler ile, A sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip bir sorumlu operatörü bulunmak kaydıyla amatör telsiz istasyonu kurma izni alan; Amatör telsiz derneklerine, eğitim ve ögretim kurumlarına, acil ve olağanüstü durum haberleşmesinde faydalanılabilecek kuruluşlar ile izcilik kuruluşları ve araştırma kurumlarına,TK Bölge Müdürlükleri tarafından , aşağıda belirtilen usüllere göre çağrı işareti tahsis edilir.
a) Amatör telsizcilerin çağrı işaretleri; ön ek, bölge numarası ve son ek olmak üzere üç bölümden meydana gelir.
1) Ön ek ; TA, TB, TC veya YM harf guruplarından birisidir.
2) Bölge numarası; amatör istasyonun bulunduğu ve amatör telsizcilik belgesi için yapılan başvuruda beyan edilen adresin (ilin) dahil olduğu amatör bölgeye ait, 0 dan 9 a kadar belirlenen bir sayıdır. Amatör telsizcilik faaliyetleri için düzenlenen bölgelere dahil olan illerin listesi EK ( 1 )’dedir.
3) Son ek ; bölge numarasından sonra gelen en az bir, en çok dört harften oluşan harf gurubudur.
b) CEPT veya CEPT kararlarını kabul etmiş ülkelerden ya da ülkemiz ile mütekabiliyet anlaşması olan ülkelerden üç aydan az süre için geçici olarak Türkiye'ye gelen ve amatör telsiz haberleşmesi yapmak isteyen yabancı uyruklu amatör telsizciler, kendi ülkelerinden aldıkları çağrı işaretlerinin başına;
1) TA,TB ön ekini,
2) Bulundukları bölge numarasını,
3) "/" (Ayırma) işaretini ilave ederek gönderme yapabilirler.
c) Özel gün ve durumlarda, TK Bölge Müdürlükleri tarafından uygun görülmesi halinde geçici olarak TA,TB, TC veya YM önekli özel çağrı işareti tahsis edilebilir.
Amatör Telsizcilik Belgesi Yenilenmesi
Madde 13- Geçerlilik süresi dolan Amatör Telsizcilik Belgesinin yenilenmesi veya belge sahibinin yazışma adresinin değişmesi halinde TK Bölge Müdürlüklerine başvurulur. Başvuruya aşağıdaki belgeler eklenir.
a) 2 Adet vesikalık fotoğraf,
b) Adli sicil belgesi veya kamu personeli olanların kurumlarından alacakları onaylı belge,
c) Belge yenileme ücretinin ödendiğine dair makbuzun aslı,
d) İkametgah belgesi (adres değişikliği halinde).
Belge yenileme müracaatında bulunanların belgeleri geçerlilik süresi yenileme tarihinden başlamak kaydıyla yenilenir. Belgenin geçerlilik süresi dolan belge sahipleri yenileme işlemi yapılıncaya kadar amatör telsizcilik çalışmalarında bulunamazlar.
Amatör Telsizcilik Belgesinin kaybolması veya yıpranması halinde belge sahibine ilgili TK Bölge Müdürlüklerince yukarıdaki koşulların yerine getirilmesi kaydıyla yenisi verilir.
Kısa Dalga Dinleyici (SWL) Belgesi
Madde 14- Kısa dalga dinleyici (SWL) belgesi; Telsiz Kanunu gereğince kısa dalga dinleme cihazlarını kullanarak, haberleşme yapan tarafların görüşmelerini kayıt (log) defterine kaydeden ve bu istasyonlara (SWL) kartı göndermek isteyen kişilere süresiz olarak verilir. Kısa dalga dinleyici (SWL) belgesi sahipleri, bu amaçla kullandıkları radyo alıcıları için bir dilekce ile TK Bölge Müdürlüklerine başvururlar ve tescil ücretini ödeyerek cihazlarını kaydettirirler. 18 yaşından küçük olanların formu velisi veya vasisi tarafından imzalanır.
Kısa dalga dinleyici (SWL) belgesi sahiplerine, TK Bölge Müdürlükleri tarafından çağrı işareti verilir. Çağrı işareti;
1) Türkiye çağrı işareti ön eki TA,
2) Bulunduğu bölge numarası,
3) Bulunduğu ilin trafik kod numarası,
4) Üç rakamlı olarak sıra numarası, olmak üzere dört kısımdan meydana gelir.

ÜÇÜNCÜ KISIM
Amatör Telsiz İstasyonları
BİRİNCİ BÖLÜM
Amatör Telsiz İstasyonları
İstasyon Kuruluşu
Madde 15- Amatör telsizcilik belgesi alan gerçek kişiler ile , A sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip bir gerçek kişinin sorumluluğunda olmak kaydıyla Amatör telsiz dernekleri, eğitim ve ögretim kurumları, acil ve olağanüstü durum haberleşmesinde faydalanılabilecek kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumları amatör telsiz istasyonu kurabilirler. Belge sahipleri tarafından kurulan istasyonlar belge sahibinin çağrı işareti ile; diğer kurum ve kuruluşlarca kurulan istasyonlar da TK tarafından o kurum ve kuruluşlara verilen çağrı işaretleri ile anılırlar.
Amatör telsizcilik belgesi sahibi gerçek kişiler yurt sathında ikinci bir istasyon kurabilirler. Tek çağrı işareti verilen belge sahipleri, bu ek istasyonda belgesindeki çağrı işaretine, “/” ya da “-” işareti ile yeni adresi kapsayan bölgenin numarasını ekleyerek haberleşme yapabilirler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://role.yetkin-forum.com
 
AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 1
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 3
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 4
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 5
» AMATÖR TELSİZCİLİK YÖNETMELİĞİ 6

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: İlk kategoriniz :: TELSİZ YÖNETMELİĞİ-
Buraya geçin: